Så här schemalägger du ett e-postmeddelande i Gmail: 10 enkla steg

Du kanske inte vet detta, men du kan planera att e-postmeddelanden ska skickas i framtiden! Detta är ett utmärkt sätt att se till att din e-post levereras även om du inte är på kontoret eller inte är tillgänglig. Gmail gör det enkelt för alla som har ett konto att göra detta, och vi visar dig hur nedan.

Så här schemalägger du ett e-postmeddelande i Gmail: 10 enkla steg

Innehållsförteckning

Gmail: 10 enkla steg

Steg ett: Öppna Gmail -appen på din enhet.

Steg två: Tryck på knappen Skriv som finns längst upp till vänster på skärmen.

Steg tre: Skriv ett namn för din e -post och tryck sedan på Skicka e -post för att skriva ett e -postutkast.

Steg fyra: Ange allt ämneinnehåll som du vill se i den här e-postens ämnesrad.

Steg fem: Tryck på Skicka e-post, som ligger i det övre högra hörnet på skärmen.

Steg sex: Välj hur ofta du vill att det här e -postmeddelandet ska skickas och klicka sedan på Spara utkast.

Steg sju: Välj en tidszon som ska gälla för det här e -postmeddelandet och klicka sedan på Spara utkast.

Steg åtta: Välj en e-postadress för att skicka bort den här e-postadressen.

Steg nio: Klicka på Skicka e-post i det övre högra hörnet på skärmen och välj sedan Spara utkast som skickat mail från listan med alternativ.

Steg tio: Upprepa steg ett till nio om du vill schemalägga ett annat e-postmeddelande och klicka sedan på Skicka e-post, som finns i det övre högra hörnet på skärmen.

Gmail -tips

Som en ivrig Gmail -användare vet jag hur svårt det kan vara att schemalägga ett meddelande i din inkorg. För att hjälpa dig, här är stegen för att schemalägga e -postmeddelanden:

  • Öppna ditt Gmail-konto och skriv ett nytt e-postmeddelande som vanligt. I det här fallet skriver vi ett med “Schemalägg meddelande” skrivet i ämnesraden.
  • Lägg till ett datum och tid då du vill att din e-post ska gå ut i meddelandets kropp, som “torsdag kl. 11:00” eller “nästa fredag ​​efter lunch kl. 12.00.”
  • Klicka på skicka när du är klar! Din mottagare får ett e-postmeddelande som säger “Meddelandet är planerat att skickas vidare.”
  • För att ytterligare redigera ditt meddelande, gå tillbaka till Gmail -inkorgen och klicka på “schemalägg meddelanden”. Där hittar du alla dina schemalagda e -postmeddelanden med ett datum för när de kommer att skicka i kronologisk ordning från topp till botten med start klockan 12:00.
  • För att redigera eller radera alla meddelanden som har schemalagts klickar du bara på meddelandet och gör dina ändringar.

Leave a Comment