10 steg till adjö, Google-e-post

“I en värld där vi ständigt är anslutna till Internet är det svårt att föreställa sig livet utan e -post.Men för många av oss har vår inkorg blivit en oöverskådlig röra. “Detta är bara en av anledningarna till att Google vill att du tar bort ditt Gmail -konto. I det här blogginlägget täcker vi 14 steg som hjälper dig att säga adjö till Google Email!

10 steg till adjö, Google-e-post

Innehållsförteckning

10 steg till adjö, Google-e-post.

Steg ett: Hitta knappen Ta bort. Detta kan göras genom att besöka din Gmail-inkorg och klicka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet på skärmen och sedan välja Inställningar från listan som dyker upp (se skärmdump nedan). Du bör nu se en meny med en flik som heter “Konton” längst upp.

Klicka på det, och under avsnittet “Konton och import” ska du se en knapp märkt “Ta bort ditt konto eller dina tjänster.” Det här är knappen du letar efter.

Steg två: Klicka på den knappen och följ anvisningarna för att bekräfta ditt beslut. Du kommer att uppmanas att ange information om varför du vill radera ditt konto, samt ett alternativ för att slå på eller av viktiga Google -tjänster som Gmail, Blogger och mer. Följ dessa instruktioner noga innan du fortsätter med borttagningsprocessen.

Steg tre: Ändra dina lösenord för andra konton som du har om Gmail är kopplat till dessa tjänster också (se punkt sex). Du kanske inte tycker att det här spelar någon roll, men det kan leda till en riktigt dålig situation om någon kunde komma in på en av dessa webbplatser och sedan kunde få tillgång till andra som de kanske känner till.

Steg fyra: Besök din inkorg och klicka på kugghjulsikonen för att komma åt Inställningar (se skärmdump nedan). Du ser en flik som heter “Konton och import”, så klicka på den.

Under det här avsnittet bör du kunna hitta ett alternativ som säger “Ta bort Gmail från en annan enhet eller app”, och det här är vad du vill klicka på.

Steg fem: Öppna aviseringarna som visas och välj “Ta bort konto” (se skärmdump nedan). Du kommer sedan att uppmanas med en ruta som frågar om du är säker, välj ja i rullgardinsmenyn på din dator eller mobila enhet innan du klickar på Ta bort.

Steg sex: För att ändra dina lösenord för andra konton, besök sidan “Hantera inloggningsmetoder” i Inställningar. Du kommer att uppmanas att logga ut från alla Googles tjänster innan du fortsätter med några ändringar (se skärmdump nedan).

Steg sju: Logga in på dessa webbplatser med ett annat konto och se till att du ändrar både ditt användarnamn och lösenord.

Steg åtta: Om du använder Gmail för jobbet, se till att meddela din arbetsgivare att kontot raderas och ge dem en alternativ e-postadress. Detta gör att de kan kontakta dig om de behöver något viktigt från slutet (se punkt elva).

Steg nio: Du bör också ta bort alla andra e -postmeddelanden eller filer på din enhet som använder Gmail. Detta är särskilt viktigt om du har känslig eller konfidentiell information på ditt konto, eftersom att ta bort profilen inte tar bort någon av dessa e-postmeddelanden (se punkt tre).

Steg tio: Om du använder Gchat ställer du in en ny chattklient som Signal för mobilmeddelanden och läser vår artikel om hur du byter från Apple Mail till Gmail.

Leave a Comment